Wij zijn De Nieuwe Molenaars, een duurzame energiecoöperatie voor bewoners uit Zeewolde, Almere en omgeving. Wij zijn een groep betrokken burgers die graag mee willen werken aan groene energie in onze buurt.

Dat doen we door te ondernemen in duurzame energieprojecten. Ons eerste grote project wordt het kopen van een windturbine in het buitengebied van Zeewolde. Op die manier kunnen wij investeren in Windpark Zeewolde, dat naar verwachting rond 2020 zal draaien. Hierna zullen we nog meer duurzame energieprojecten in onze buurt gaan opzetten, dan wel financieren. 

Ieder lid heeft zo zijn eigen redenen om mee te doen. De belangrijkste zijn deze:

Een schonere toekomst

Windmolens en zonnepanelen vervuilen niet. Ze verminderen CO2 en leveren schone energie op. Daar komt bij dat we niet van olie of gas uit landen zoals Rusland afhankelijk zijn. We doen het zelf en we doen het schoon!

Samen ondernemen en de winst delen

Door samen met bewoners te ondernemen in duurzame energie, delen we ook samen de winst. De meeste coöperaties keren zo’n 5% winst uit aan hun leden.

Zeggenschap over je omgeving

We wonen allemaal in Zeewolde, Almere of omgeving. In de Flevopolder, waar veel windmolens staan. Soms bijna in onze achtertuin. Logisch dat we daarover wat te zeggen willen hebben.

Steeds meer bewoners ondernemen met elkaar op een laagdrempelige manier in windenergie. Op deze manier kunnen omwonenden ook meedelen in de winst.

Susan Dräger – Almere

Sluit je aan bij De Nieuwe Molenaars

Iedereen heeft zo z’n eigen redenen om te ondernemen in duurzame energie. De één vindt schone energie nu en in de toekomst belangrijk. De ander wil meebepalen hoe zijn of haar omgeving eruit ziet. Wat is jouw reden om je aan te sluiten bij De Nieuwe Molenaars?

Wie zijn wij?

Samen voor duurzame energie

  • Teamlid 1

    Teamlid 1

    Secretaris

    Per 10 maart 2019 ben ik tot het bestuur van de Nieuwe Molenaars toegetreden als opvolger van Siward Zomer. Tot mijn taken behoren naast de bestuurlijke zaken de ledenadministratie en communicatie.