Wij zijn De Nieuwe Molenaars, een duurzame energiecoöperatie voor bewoners uit Zeewolde, Almere en omgeving. Wij zijn een groep betrokken burgers die graag mee willen werken aan groene energie in onze buurt.

Dat doen we door te ondernemen in duurzame energieprojecten. Ons eerste grote project wordt het kopen van een windturbine in het buitengebied van Zeewolde. Op die manier kunnen wij investeren in Windpark Zeewolde, dat naar verwachting rond 2020 zal draaien. Hierna zullen we nog meer duurzame energieprojecten in onze buurt gaan opzetten, dan wel financieren. 

Ieder lid heeft zo zijn eigen redenen om mee te doen. De belangrijkste zijn deze:

Een schonere toekomst

Windmolens en zonnepanelen vervuilen niet. Ze verminderen CO2 en leveren schone energie op. Daar komt bij dat we niet van olie of gas uit landen zoals Rusland afhankelijk zijn. We doen het zelf en we doen het schoon!

Samen ondernemen en de winst delen

Door samen met bewoners te ondernemen in duurzame energie, delen we ook samen de winst. De meeste coöperaties keren zo’n 5% winst uit aan hun leden.

Zeggenschap over je omgeving

We wonen allemaal in Zeewolde, Almere of omgeving. In de Flevopolder, waar veel windmolens staan. Soms bijna in onze achtertuin. Logisch dat we daarover wat te zeggen willen hebben.

Steeds meer bewoners ondernemen met elkaar op een laagdrempelige manier in windenergie. Op deze manier kunnen omwonenden ook meedelen in de winst.

Susan Dräger – Almere

Sluit je aan bij De Nieuwe Molenaars

Iedereen heeft zo z’n eigen redenen om te ondernemen in duurzame energie. De één vindt schone energie nu en in de toekomst belangrijk. De ander wil meebepalen hoe zijn of haar omgeving eruit ziet. Wat is jouw reden om je aan te sluiten bij De Nieuwe Molenaars?

Wie zijn wij?

Samen voor duurzame energie

 • AV

  AV

  Secretaris

  Per 10 maart 2019 ben ik, Arjan Veldhuizen,  als secretaris tot het bestuur van de Nieuwe Molenaars toegetreden als opvolger van Siward Zomer. Tot mijn taken behoren naast de bestuurlijke zaken de ledenadministratie en communicatie.

 • BvdW

  BvdW

  Voorzitter

  Mijn naam is Bertill van de Wiel, sinds een aantal jaren voorzitter van De Nieuwe Molenaars. Samen met de andere bestuursleden proberen we de vereniging actief te besturen en ervoor te zorgen dat we namens de leden een bijdragen aan de energietransitie waarin we middenin zitten. Naast mijn dagelijkse werk voor BayerCropscience ben ik verder een actieve sporter. Ik doe aan tennis, mountainbiken en conditietraining. Voor vragen over onze vereniging kunt u altijd bij mij terecht: voorziter@denieuwemolenaars.

 • NB

  NB

  Penningmeester

  Mijn naam is Niek Bink en ik ben penningmeester van De Nieuwe Molenaars verantwoordelijk voor de financiële adminstratie en boekhouding van de De Nieuwe Molenaars en CFBV.

 • SdH

  SdH

  Bestuurslid

  Mijn naam is Sjaak den Hartogh en sinds 3 jaar algemeen bestuurslid bij de Nieuwe Molenaars. In het dagelijks leven ben ik dierenarts, maar ben vanuit mijn interesse in de energietransitie en het duurzaamheidsvraagstuk destijds in het bestuur van de Nieuwe Molenaars gekomen.

 • MvE

  MvE

  Bestuurslid

  Vanaf de oprichting van DNM in 2017 ben ik, Marinus van Es, bestuurslid om de burgerparticipatie namens windpark Zeewolde mogelijk te maken.

  Vanaf 1982 heb ik samen met m’n gezin een akkerbouwbedrijf in Zeewolde opgestart en woon nu in het dorp.

 • JT

  JT

  Mijn naam is Jacques Togtema. Sinds 2023 algemeen bestuurslid bij de Nieuwe Molenaars.
  Ik ben vooral betrokken bij de warmtetransitie.

  Ik werk voor Thales als Sr. System Engineer/Bid manager en in mijn vrije tijd ben ik actief met mountainbiken/wielrennen en tennis.